23 maj 2013

2D Zelda med Dag/Natt sykel

När Zelda serien tog steget in i tre dimensioner med Ocarina of Time lade Nintendo till något som i princip följt med de stationära spelen i serien: Tid. Dag gick mot kväll och över till natt, som i sin tur övergick till morgon, och så fortsatte det. Den här lilla funktionen blev en så pass häftig grej att det blev hela grundpelaren som Majora's Mask byggde på med sitt tema med tre dygn.

Men varför har det aldrig implemerats i ett 2D spel? Samma principer borde funka lika bra i två dimensioner. Det flörtas lite med tanken i A Link to the Past, där spelet inleds med en stormig natt. Resten av spelet håller sig dock till dagtid. Oracle of Seasons körde en liknande grej med de skiftande årstiderna, men det användes för att bygga pussel som kretsade kring just den storyn.

Jag fastnade på tanken, så jag kunde inget annat göra än att pixla upp hur det skulle kunna se ut. Jag började med enbart dag och natt, men det gav vibbar av Castlevania 2 med sin fruktansvärda övergång. Pillade ihop morgon och kväll också. Mycket bättre.


Det här skulle verkligen göra under för världsbilden. Fiender varrieras beroende på tiden på dygnet, Quests och hemligheter kan också byggas upp på det här. Du måste prata med en person, men han är ute och jobbar någonstans på dagen. Kom tillbaka när det är kväll! Affärerna i staden har stängt på natten, men pubben kanske är öppen då, eller varför inte något i stil med svarta marknaden. Det pirrar i mig av bara tanken på vad som kan göras.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar