27 apr. 2012

Victoly!

Jag vann en tävling på Svampriket, Sveriges bästa spelblog. Man skulle porträttera redaktionen där. Enda självklara var att göra en spel-mockup i sann 8-bit grafik efter NES:ens begränsningar (fast lite fuskat, av artistiska skäl).


Det ledde till en seger i form av ett par t-shirts och lite annat smaskigt som Ludde Lundblad (den nakna killen som letar efter Ulf Elving) i egen hög person gav till mig. Fast det riktiga priset var snarare att de gillade min porträttering så pass mycket att den nu är en av tre topp-bilder på deras sida. Jätteroligt! :D

Om du inte är bekant med Svampriket.se så tycker jag verkligen att du ska ta dig en titt.

21 apr. 2012

Oväntade Wow-upplevelser i Spel - Del 1

   Jag började spela lite Zelda: A Link to the Past nyligen, mest för att ta några screenshots på världen och studera den grafiska stilen. Istället för att gå raka vägen ner till fängelsehålan och rädda Zelda i början, fick jag för mig att promenera runt i slottet. Det är ärligt talat ganska meningslöst då det egentligen inte finns någonting annat att göra där. Men rätt var det var stötte jag på en vakt med sköld, alltså den sorten som bara förklarar kontrollerna medan de agerar osynliga väggar under spelets inledning. Jag sprang fram för att se vilka värdelösa tips han kunde komma med.


"Sedan Agahnim tog över har alla börjat bete sig konstigt.
Jag antar att det bara är en tidsfråga innan även jag börjar förändras."

   Jag blev helt paff. Kanske var det bara min övertrötta hjärna som fick för sig att överanalysera situationen, men jag blev riktigt tagen av det han sa. Här står en ensam slottsvakt ute på sin post i ovädret och bekymrar sig över hur merparten av hans arbetskamrater i gardet har förändrats. Samtidigt känner han på sig att även han kommer gå samma öde till mötes inom en snar framtid. Skuggornas krafter kryper allt närmare, men vakten kan inte göra annat än sin plikt och vaktar vid sin post ända in i det sista.

   Efter att jag räddat Zelda och fört henne i säkerhet återvänder jag till slottet. Vakten är nu borta. En del av mig hoppas att han lyckades fly från slottet innan trollkarlen fick honom i sina klor, men innerst inne vet jag att han, precis som han själv anade, har blivit en av de många soldater som viljelöst lyder Agahnims order.


Jag tycker att det här är så jävla snyggt berättande. Nintendo har placerat ut en NPC vars egentliga syfte är att blockera en väg ut ur slottet, men lyckas med två enkla textbubblor få mig som spelare att själv sy ihop en personlighet och en historia åt honom.

4 apr. 2012

Retroresan-stripp

En liten stripp som blev en något av en (väldigt grov) summering av Fightingspel-specialen som Podcasten Retroresan  släppte för två veckor sedan. Fantastiskt bra avsnitt.

Retroresan är en del av www.svampriket.se